7 tips för inspiration: Hur du spenderar en dag med dina vänner

Ett antal onlinebutiker erbjuder nu olika fraktlösningar. En av de populära nuförtiden är att få den skickad till en paketbutik, så att du enkelt kan hämta din beställning själv när det passar dig. Fraktalternativet är verkligen bekvämt, och ofta den mest prismedvetna typen av leverans.

Du kan också väga för- och nackdelar med att välja leverans till din lägenhet eller till din arbetsplats. Metoden skulle gärna vara lite mindre prisvärd, men å andra sidan extremt oproblematisk. Den mest prismedvetna typen av leverans kommer dock utan tvekan att vara att du själv hämtar ut paketet, vilket dock kräver att du har nära till nätbutikens bostadsort.

Många nätbutiker erbjuder leverans nästa dag på sina favoritartikelnummer, men som trots allt beror på att beställningen görs före en viss tidpunkt, så att de med största sannolikhet kan hinna få beställningen skickas innan lagerpersonalen håller fyra nätter.

Vissa nätlager erbjuder fraktfri frakt, men oftast under förutsättning att köp sker för en fast summa. Dessutom kan du välja den enklaste typen av leverans, som ofta – oavsett om du är i närheten av Viborg, Brønderslev eller Faaborg – blir att låta dem leverera produkterna till en paketbutik.

Kontrollera om internetåterförsäljaren är e-märkt

Det är extremt enkelt för vanliga dödliga att hitta de bästa priserna från olika nätbutiker och på grund av detta är de allra flesta internetbutiker har varit tvungna att drastiskt sänka prisnivån på ett antal av sina varor – för spädbarn och barn, såväl som för vuxna – och ibland ge fri frakt.

Å andra sidan kan det fortfarande vara fördelaktigt att jämföra enskilda webbutiker för erbjudanden innan du genomför din beställning, så att du är på den säkra sidan genom att anta det billigaste priset.

Ändå bör du inte glömma att om en e-handlare annonserar en vara till salu till ett försäljningspris som kan verka utomordentligt fördelaktigt, kan det mestadels vara en indikator på en bedräglig e-butik. Kortköp omfattas i alla fall av ett system som garanterar dig som köpare mot bedrägliga webbshoppar.

Vi rekommenderar att handla med kort eller MobilePay. Som ett alternativ bör du ta del av ett avbetalningserbjudande från till exempel ViaBill om du vill betala kostnaderna senare.

Innan folk beställer från en webbutik kan man utan tvekan studera butikens regler, men det är ofta inte särskilt roligt.

Ett alternativ kan vara att se om internetföretaget stöds av e-märket, eftersom detta ofta är en indikation på att nätbutiken följer de officiella danska reglerna, samt att verksamheten nu är och sedan övervakas av experter som styr lagarna på området. Detta ger dig möjlighet till assistans om du upplever problem i samband med din shopping.

Många företag på webben erbjuder daglig frakt

Trustpilot erbjuder faktiskt fantastiska möjligheter att läsa en stor grupp av andra kunders recensioner och därför rekommenderar vi att du tolkar internetbutikens recensioner innan du handlar.

Facebook erbjuder också till synes säkra metoder för att få en inblick i nätbutikens kundnöjdhet. Här ser vi många internetföretag där folk kan göra en bedömning av sitt köp, vilket även kan utnyttjas för att väga hur nöjda kunderna är.

Den här sidan finansieras av annonser. Vi har avtal med ett antal nätbutiker där vi marknadsför företagens erbjudanden, och erhåller en avgift i det fall du gör en transaktion.